söndag 31 maj 2009

Gourmet middag....


Vi är 8 st tjejer som för snart 3 år sedan startade en gourmet klubb. Det är så otroligt skoj att den fortfarande finns, att den inte har dött ut i sanden. Den viktigaste ingrediensen till att det inte har runnit ut i sanden är att vi har våra fasta datum. Förutom att vi har otroligt skoj tillsammans. Många olika ämnen diskuteras. I går berättade kära N att hon väntar en liten bebbe. Otroligt skoj för henne & E. N är en av mina käraste vänner. Vi har kommit underful m att det kommer att dröja många år innan alla kommer att dricka vin, inte kära. I går var C´s lille kille med på snart 3 månader. En riktig sötnos.

Vi har olika teman. Delar in oss i olika grupper & har allmänt väldigt trevligt ihop. Budgeten är satt till 300 kr / person inkl alkohol. Det är inte ofta som vi har använt oss utav hela budgeten.

I går var vi hemma hos kära T i förorten. Det var en lyxig känsla att hänga på någons altan. Igår var det helt underbart väder ute. I går serverades:

förrätt; rökt skinka m en slags mimosasallad.

dryck; ett glas rose

varmrätt; grillad lax m färsk potatissallad. En fantastisk god chutney & grillad sparris.

dryck; vitt vin

dessert; cheesecake

Allt var fantastiskt gott. Går det att misslyckas m grillat ? Tycker att det mesta blir gott på grillen. Färsk potatis på spett, grönsaker, fisk, kött & olika sorters ostar.

Det är bara att hojta till om ni vill ha recepten. Allt var helt suveränt gott & kändes fräscht. Kommer aldrig att glömma vår första middag. Den också hemma hos kära T. Tema -Mexico. Det slutade med att det var bröd i alla rätterna & vi var mer än mätta när desserten var uppäten. Vi har lärt oss utav våra misstag.

I övrigt har det var en ljuvlig helg m fantastiskt väder.

0 kommentarer: