tisdag 7 juli 2009



Idag gjorde jag lax m västerbottenost. Till det serverades färsk potatis, sallad, vitt vin & alkohol fri öl till den gravida.

Recept,

4 port lax
salt & peppar
rikligt m västerbotten ost
några champinjoner

Sås:
4 dl grädde ( matlagnings grädde )
1 dl vatten
2 dl vitt vin
2 st buljong tärningar
1 st knippe dill
salt & peppar

Sätt ugnen på 225 grader.
Smörj en form & lägg i laxen. Salta, peppra. Strö över ost & skivade champinjoner.

Gör såsen. Det fungerar lika bra att göra en botten redning, dvs att använda vetemjöl som redning. I dag använde jag mig utav maizena mjöl då kära S är gluten intollerant.

Koka upp vätskan tillsammans m buljong tärningar, salt & peppar. När den har kokat upp, red den m mazina mjöl. När den är klar smaksätt m dill.

Häll över laxen. Ställ in i ugnen, 225 grader i 25 min.
Servera m färsk potatis, sallad, räkor.
Det var riktigt gott!

Hade en mysig kväll m S.

0 kommentarer: