I helgen har vi varit hos Ps föräldrar & firat hans födelsedag. I går lagade vi middagen & bjöd hans föräldrar & farmor på. Allting fick beröm godkänt.
Menyn
Varm getosttoast m färska fikon
Fyllda cannelonni m tomatsås
Dumlemousse
Getost toasten är någonting utöver det vanliga. Receptet kommer ursprungligen fr Mat Tina. Den är helt suveränt god & har alltid fått högsta betyg.
Recepten
Varm getosttoast med färska fikon
Ingredienser
Beräknat för 4 portioner
4 skiva(or) getost, ca 1 cm tjocka
4 skiva(or) rostat bröd
4 st färska fikon
1 dl socker
1 kvist(ar) färsk rosmarin
1 dl rödvin
1-2 msk balsamvinäger
Varm getost med färska fikon
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Rosta brödskivorna på ena sidan i lite olivolja i en stekpanna. Lägg över brödskivorna på en plåt och placera en bit getost på varje skiva. Sätt in i ugnen (200 grader) i 5 minuter.
Smält sockret i en stekpanna. Dela fikonen i halvor och skär bort den yttersta skalkanten på varje halva så att fikonen ligger bra i stekpannan. Lägg ner fikonen i det smälta sockret och häll på balsamvinäger, hälften av rödvinet och rosmarin.
Vänd fikonen i såsen, häll på resten av rödvinet och låt det hela småputtra några minuter. Lägg upp fikonen på den varma getosten och ringla till sist lite sås över toasten.
Källa: Svt.se
Återkommer m recepten för varmrätt & dessert! Skall lägga mig & läsa - Under Valnötsträdet. Har deras andra kokbok & den är underbar. Har hört mycket gott om denna. Blev därför mycket glad när jag hittade den på bokrean.
söndag 1 mars 2009
Godsaker...
Upplagd av Malin kl. 21:46
Etiketter: Recept Förrätt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar